Digitale vooruitgang?

Steeds meer kinderen krijgen last van hun nek, rug en hoofd door het gebruik van tablets en smartphones. Volgens het AD blijkt uit onderzoek dat 40 procent van de tieners nekklachten heeft.

 

Bij fysiotherapeuten komen steeds meer kinderen met klachten binnen. “We hebben er verschillende namen voor: tablet-nek, iPad-rug of Gameboy-rug”, zei fysiotherapeut Marlous Kelderman-de Haan in het NOS Radio 1 Journaal.

 

“De houding die kinderen aannemen als ze met een tablet of smartphone in de bank zitten, is ronduit slecht”, zegt Kelderman. “Dezelfde houding zag je vroeger bij kinderen die fabrieksarbeid deden. De rug van kinderen is net een bonsaiboompje; het groeit in de richting waar je het heen stuurt. Als dat die gebogen houding is, krijg je een afplatting van de wervels. Als de kinderen eenmaal een jaar of twintig zijn, krijgen ze klachten.”

 

Een chiropractor zegt in het AD dat een hoofd gemiddeld 5 kilo weegt. “Maar als we de kin op de borst hebben, weegt het wel 27 kilo. Dat is veel te zwaar voor de spieren in onze nek.”

Volgens fysiotherapeut Kelderman komen de problemen ook bij ouderen voor. “Dan hebben we het over overbelastingklachten. Bij jongeren zijn het meer vergroeiingen. Je kunt deze problemen voorkomen door goed op je houding te letten. Het is belangrijk om steeds te wisselen van houding.”

 

[bron: nos.nl]


Vacature

Zelfstandig werkende Kinderfysiotherapeut

Het betreft een waarneming per juli 2016 voor 1 jaar, 12-16 uur per week met mogelijkheid tot uitbreiding naar 20 uur. Daarnaast zijn er mogelijkheden om eigen uren op te bouwen op onze tweede locatie in Tilburg.

 

Wat zij zoeken:
– Je bent afgestudeerd als (master) kinderfysiotherapeut en hebt enkele jaren werkervaring met kinderen (schrijfproblemen, fijn- en grofmotorische achterstand, voorkeurshoudingen, jonge kinderen met diverse pathologie etc.).
– Je kan goed samenwerken met artsen, scholen en collega fysiotherapeuten.
– Je staat ingeschreven in het CKR.
– Je bent bekend met Intramed
– Je bent ondernemend en relativerend.
– Je bent in het bezit van een auto i.v.m. huisbezoeken.

 

Wat wij beiden:
– Een mooie, ruime praktijkruimte met 9 collega’s, met een eigen behandelkamer en oefenzaal voor kinderfysiotherapie.
– Een enthousiast en deskundig team van 9 fysiotherapeuten met diverse specialisaties.
– Een collegiale en prettige werksfeer.

 

Interesse? Graag zien we je sollicitatie en CV tegemoet. Je kunt deze sturen naar fysiokorvel@flenter.nl t.a.v. P. Flenter, o.v.v. Vacature Kinderfysiotherapeut.